Prispevki vernikov

Verniki morajo vzdrževati svojo cerkev

Po kanonskem pravu so verniki dolžni vzdrževati svojo cerkev, kajti v kanonu 222 piše: “Vernike veže dolžnost podpirati Cerkev v potrebah, da ji pomagajo pri bogočastju, delih apostolata, krščanski dobrodelnosti in dostojnem vzdrževanju služabnikov.” Tudi peta cerkvena zapoved zahteva, da verniki vzdružujejo svojo cerkev. Koliko cerkev dobi sredstev od svojih vernikov, javnosti ni znano, cerkev pa tega noče povedati. Ker tega noče objaviti, čeprav ima vse podatke, po Sloveniji krožijo razne informacije v zvezi s tem. Tudi naslednje e-pismo (nelektorirano):

Koliko denarja naberejo župniki v enem letu

Da bi razumel cerkev, moraš vedeti kako poteka tok kapitala. Vedno enosmerno! Iz posamezne župnije v škofije in iz škofije v Vatikan. Nikoli drugače. In tako že stoletja. Poglej koliko župniki naberejo iz nabirke.

Za osnovo mojega izračuna je javno priznanje enega župnika (Tv tednik), da na eno mašo z nabirko dobi 400EUR.Zdaj pa računaj: 800 duhovnikov x 2 maši dnevno x 365 dni x 400 EUR =233.600.000EUR v enem letu.Zmanjšajmo ta znesek na polovico, če vzamemo da niso vse župnije tako bogate. Potem zmanjšanjmo še enkrat še enkrat na polovico, če nimajo vsi toliko maš. (Čeprav je cerkva več, kot tisoč in mnogi župniki mašujejo v večih cerkvah) Torej 233.600.000 EUR : 2 = 116.800.000 : 2 = 58.400.000 EUR.

Letna nabirka slovenske cerkve torej znaša 58 milijonov EUR , po minimalni predpostavki (4x zmanjšano izhodišče). Potem je še cena vsake maše (če pri maši poslušaš, potem lahko slišiš da imajo maše prodane vsaj za pol leta naprej) 17 EUR x 2 dnevno x 800 duhovnikov x 365 dni = 9.928.000 EUR.

Samo z mašami torej zaslužijo župniki letno, minimalno (nabirka + cena maše po ceniku) 69 milijonov EURPoglejmo še stroške “plač” Dajmo jim torej 1.500 EUR bruto mesečne plače. (800 župnikov x 12 mesecev x 1.500 EUR) = 14.400.000 EUR). Od nabranih 69 milijonov EUR odštejemo plače 14.400.000 in dobimo 54.600.000 EUR, ki gredo dalje v škofije. Koliko si tam vzamejo ne vem, vem pa da razlika roma v Vatikan, kajti on je absolutni lastnik vsega cerkvenega premoženja! Ne pozabimo. Brez vsake obdavčitve!

Drugih prihodkov RKC tu ne bom analiziral, ampak le naštel: – poroke, – pogrebi, – krsti, – sveta maziljenja, – dohodki iz posestev in gozdov, – dohodki iz bank in – prihodki iz lastništva, delnice. – državne subvencije iz več različnih ministrstev. – dedovanja – in drugo.Liberalci, pojdite računat, pa boste videli, da je denarja v cerkvi da se ti meša!!

Za Karitas seveda Cerkev nič ne da iz svojega. Oni samo organizirajo ločeno nabirko, zastonjske koncerte, prostovoljne prispevke občanov. Tudi za obnove cerkva so ločene nabirke po fari, pa iz kulturnega ministrstva.

In ne pozabit , da župniki dobijo tud mesečno plačo in pokojnini iz DRŽAVNE BLAGAJNE iz naših pokojninskih prispevkov, ker cerkev za pokojninsko zavarovanmje ne plačuje. Pa tudi obdavči se ne cerkvenih prihodkov.

VI PA NE POZABITE, DA BOSTE MORALI DELATI DO 65 LETA,…..!!!!


Print pagePDF pageEmail page

O bogastvu cerkve

Nietzche:
Cerkev je največja korupcija, kar si jih je mogoče zamisliti.

Škof Hieronim:
Mi kar gorimo od pohlepa po denarju in medtem ko rohnimo proti denarju, polnimo vreče z zlatom in nič nam ni dovolj.

Kardinal Vagnozzi:
Samo s skupnimi močmi vseh treh varnostnih služb KGB, CIA in Interpola bi morda lahko dobili vsaj približen podatek o celotnem bogastvu Vatikana in kje vse se nahaja.